Een Holistische Reis naar Balans en Welzijn

Innerlijke Harmonie

Holisme vindt zijn oorsprong in het Grieks, waarbij Holos het geheel of “alles omvattend” betekent. Holisme gaat ervan uit dat alles in verbinding staat met elkaar. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in 5 niveaus Fysiek (Lichamelijk, waar ook de huid onder valt) Mentaal (geestelijk, het “denken”, (belemmerende) overtuigingen en gedachtepatronen) Emotioneel (gevoelens, het “voelen”) Energetisch (alles is energie en is overal, wat reflecteert in onze acties en andere niveaus) Spiritueel (je levenskracht en geloof, het “zijn”, Dat niet concrete stuk wat er toch is. Meer tussen hemel en aarde)
Met een holistische visie wordt het geheel bekeken en niet een enkel niveau. Dit verklaart ook waardoor het goed functioneren kan als sluitstuk bij de wetenschappelijke of psychologische behandelwijzen. De mens is meer dan het lichaam, de mind of de diagnose.

Waar wordt mee gewerkt?

Klankschalen, Reiki, Systeemopstellingen, EFT en Sedona, (geleide) Meditatie, 5 Elementen leer, Minnesota,
Dualititeit, Ayuveda, Hormoonfactor, Acupressuur, Cupping, Chakra Healing, Affirmaties en manifesteren
Positieve Psychologie, DISC en Human Design, MIndfulness

Balans & Welzijn

HoliXpert helpt je om het evenwicht tussen de verschillende niveau’s te herstellen. Dit is een voortdurend proces wat per dag, per gebeurtenis en per activiteit in beweging is. De kunst van holisme is niet die stabiele staat van zijn te houden, maar accepteren dat deze in beweging is om de balans zo goed mogelijk weer te kunnen benaderen. Ook dit is een reis, waarbij het welkom thuis-gevoel diep in jezelf ligt.


Hoe ziet deze therapievorm eruit? Deze manier van behandelen wordt altijd op maat gemaakt naar aanleiding van jouw persoonlijke vraagstukken of klachten. Deze vragen kunnen uit elke eerder opgesomde niveaus ontstaan. De therapie beslaat in veel gevallen een trajectvorm waarin elke keer weer de hulpvraag centraal staat. Het mooie is dat doordat de balans langzaam herstelt, er weer nieuwe inzichten en misschien ook wel bijbehorende verdiepende vragen ontstaan. Innerlijke rust en harmonie tussen alle niveaus krijgt de ruimte om te groeien.

Zijn wie je bent - een mooi mens

Laten we eerlijk zijn, we identificeren ons vaak met facetten uit ons leven alsof we die daadwerkelijk absorberen. Zo ben je niet je gedrag, je ziekte of je emotie.
Dat maakt ook dat holisme heel breed ingezet kan worden naast het algehele welzijn of preventieve behandeling. Bijvoorbeeld stress, burn-out, verslaving, spijsverteringsproblemen, chronische pijn, angst en/of depressie, HSP, vermoeidheidsklachten, onzekerheid, traumaverwerking, onwenselijke gedachtenpatronen en lichamelijke klachten. Ook psychische klachten zoals verslaving of gedragsproblemen vallen onder de behandelmogelijkheden waar voor ons een behoorlijke dosis ervaring rust. Juist dit soort problemen geven directe angst of schaamtegevoelens door de hokjes waarin dit soort problemen vaak direct geplaatst worden, met alle maatschappelijke aannames en invullingen door de omgeving van dien. In dat stuk wordt er out of the box gedacht door onze eigen visie met betrekking tot categoriseren van deze specifieke problemen. Het gaat om het behandelen jou als individu. Eigenlijk is de klacht vaak de wegwijzer naar onderliggendefacetten.

In alle gevallen wordt er gestart met een intake-gesprek waarbij alle holistische niveaus aan bod komen.
In sommige gevallen wordt in overleg met de medisch specialist die holisme inzet naast de medische weg, echter niet als diens vervanger. Vanuit het startpunt van de intake buigen we ons samen over het behandelplan.

Neem contact op

Adres: Rechterstraat 6b

5281 BV Boxtel

Rechterstraat 6b, 5281 BV Boxtel, Nederland

Locatie:
Rechterstraat 6b

5281 BV Boxtel

Telefoon
06 51243959

Site:
www.skinxpert.nl

Copyright 2024. Powered by Bokaa.nl